Cassandra Complex

Napsal DekadenteMorfin.bloger.cz (») 24. 9. 2007 v kategorii Články, přečteno: 2388×
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a onlinecassandra-complex.jpg

CASSANDRA COMPLEX


Vznik: 1984, Leeds, Anglie, Belgie poté

Styl: synthetic gothic , E.B.M.

 

Gothic rocková skupina CASSANDRA COMPLEX byla založena v roce 1984 v anglickém Leedsu. Částečně alternativní záležitost s prvky industriálu a s využitím samplingu. Často bývá řazena do oblasti E.B.M. (electronic body music).
V roce 1986 skupinu opouští Dillon (později vystupuje jako Bazooka Joe). Místo něho přišli Langley a Wills. Ti brzy odcházejí a stálým členem se stává Marchini (ex – That Petrol Emotion).
V roce 1987 skupina své sídlo přenesla hned po prvních albech do Belgie a následně se prosadila albem Satan, Bugs Bunny, And Me (1989).

/obrazky/boblucan.bloger.cz/cass-compl-satan-bugs-bunny-and-me.jpg
Formaci Cassandra Complex velmi uznávají jak elektroničtí fanoušci, tak metalisti i praví gothic rockeři, kteří uznávají Sisters Of Mercy, Fields Of The Nephilim, The Mission, Bauhaus, Christian Death, ale i příznivci hudby new romantic jako And One, De /Vision, E.B.M. typu From 242, tanečního gothic rocku The Cruxshadows, dark wave jako Project Pitchfork a další.

/obrazky/boblucan.bloger.cz/cassandra-complex.jpg Cassandra Complex je kapelou, která potěší každou dušičku a neměla by chybět ve sbírce žádného gothic rockera,ale i fanouška,třeba industriálu.EBM a dalších temných stylů. Jsem moc rád, že jsem se mohl o téhle kapele na našem blogu zmínit.Cassandra Comlex a cyber goth Rodney Orpheus byl vzorem i pro našeho Petra ŠTĚPÁNA z XIII. století, stačí si poslechnout dvě poslední alba Metropolis (2000) a Vendeta (2004).
Příště připravím profil opět o další skupině věnující se gothic rocku.


Bob Lučan


/obrazky/boblucan.bloger.cz/cass-comp--hello.jpg


Sestava:

1. Rodney Orpheus – vokál, kytara, keybord, programming
Paul Matts Diplom – keybord, syntezátor
Andy Booth – kytara, keybord, vokál, programming
2 Orpheus, Booth, Keith Langley – dr. Surfin´-Jez Wills – bg, keybord
3. Orpheus, Booth, John Marchini – sax, bg
4. Orpheus, (Booth), Jürgen Jansen – keybord, John Galvin – g, bg, Patrick Gordon -
syntezátor

 

Diskografie:
Live In Leather, 1985, Complex – R.A.P.
Grenade,1986, Rouska-Normal-Mute, komp.
Hello America, 1987, Rouska-Mute
Feel The Width, 1987, Play It Again Sam-Intercord-Mute, live, dvojalbum
Theomania, 1988, Play It Again Sam-Intercord
Satan, Bugs Bunny, And Me, 1989, Play It Again Sam-Intercord-Mute
Cyberpunx, 1989, Play It Again Sam-Intercord-Mute
The War Against Sleep,1991, Play It Again Sam–Intercord-Mute
Beyond The Wall Of Sleep, 1992, Intercord, live, 2CD
Sex And Death, 1993, Play It Again Sam-Intercord-Mute
Work l.0 (1994), Play It Again Sam-Intercord-Mute, komp. charakteru Best of
Wetware, 2000
/obrazky/boblucan.bloger.cz/cass-complex-wetware.jpg

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Budíček z IP 195.39.65.*** | 11.10.2007 12:52
smile Ahojky, jsem ráda, že jsi napsal i o této skupině, protože jsem je dřív poslouchala... Skvělé, že nepíšeš jen o nejnovějších hitech ... Spousta lidí tohle nezná, aspoň si zjistí co je ještě na trhu,atd. A pak si klidně můžou poslechnout i jiná alba, která neznali. Báječné. Zdeňka
Bob z IP 89.102.185.*** | 14.10.2007 20:25
The Cassandra Complex to je legenda smile Poslední mám Wetware 2000 smile A to je bomba,Tak uvidíme co bude,nebo,možná už je?Mám je rád a mám asi 8CD,ale už bych od nich uvítal,něco novýho.BOBOš


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
[*1*] [*2*] [*3*] [*4*] [*5*] [*6*] [*7*] [*8*] [*9*] [*10*] [*11*] [*12*] [*13*] [*14*] [*15*] [*16*] [*17*] [*18*] [*19*] [*20*] [*21*] [*22*] [*23*] [*24*] [*25*] [*26*] [*27*] [*28*] [*29*] [*30*] [*31*] [*32*] [*33*] [*34*] [*35*] [*36*] [*37*] [*38*] [*39*] [*40*] [*41*] [*42*] [*43*] [*44*] [*45*] [*46*] [*47*] [*48*] [*49*] [*50*]   [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a nula