Elvis Presley: „Král rock 'n' rollu“

Napsal DekadenteMorfin.bloger.cz (») 26. 1. v kategorii Články, přečteno: 134×
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online1-tibs8vww5x4thclziaedpw.jpg

Americký rock´n rollový zpěvák a herec Elvis Aaron Presley, známý také jako „král rock 'n' rollu“, nebo zkráceně jako „Král (The King)“, dokázal skloubit inspiraci z černošského spirituálu, blues a country a stal se nejvýznamnější postavou amerického rock and rollu. Během své více než dvacet let trvající kariéry, překonal mnoho rekordů prodeje desek a návštěvnosti koncertů. Víc než 100 jeho singlů se dostalo do TOP 40 ve Spojených státech a 17 se dostalo na 1. místo. Dodnes bylo prodáno přes jednu miliardu kopií jeho nahrávek. Elvis Presley byl inovátorem v mnoha směrech, uznáváho dodnes i mnoho gothic rockových zpěváků a muzikantů pro jeho přirozenou hloubku v hlase. Je například velkým vzorem pro Glena Danziga, ve smyslu jako pro Iana Astburyho: The Cult, Jim Morrison The Doors. Tohle je jen taková vsuvka o Elvisovi, myslím, že dnes docela ideální když se vrací vinylové desky.

Filmografie

  • 1956 – Love Me Tender
  • 1957 – Jailhouse Rock / ("Vězeňský Rock")
  • 1957 – I cant help
  • 1958 – King Creole
  • 1960 – G. I. Blues
  • 1960 – Flaming Star
  • 1961 – Wild in the Country
  • 1961 – Blue Hawaii / ("Elvis Presley: "Modrý Hawaii")
  • 1962 – Follow That Dream / ("Jdi za svým snem")
  • 1962 – Kid Galahad
  • 1962 – Girls! Girls! Girls! / ("Elvis Presley: Girls! Girls! Girls!")
  • 1963 – It Happened at the World's Fair / ("Stalo se na světové výstavě")
  • 1963 – Fun in Acapulco / ("Elvis Presley: Fun in Acapulco")
  • 1964 – Kissin' Cousins
  • 1964 – Viva Las Vegas / ("Elvis: Viva Las Vegas")
  • 1964 – Roustabout / ("Elvis Presley: Roustabout")
  • 1965 – Tickle Me
  • 1965 – Girl Happy
  • 1965 – Harum Scarum / ("Elvis: Harum Scarum")
  • 1965 – Paradise, Hawaiian Style / ("Elvis Presley: Paradise Hawaiian Style")
  • 1966 – Frankie a Johnny
  • 1966 – Spinout / ("Elvis Presley: Těžké se rozhodnout")
  • 1967 – Clambake / ("Mejdan")
  • 1967 – Double Trouble / ("Elvis Presley: Pořádný průšvih")
  • 1967 – Easy Come, Easy Go
  • 1968 – Stay Away, Joe
  • 1968 – Live a Little, Love a Little
  • 1968 – Speedway / ("Elvis Presley: Okruh")
  • 1969 – Charro!
  • 1969 – Change of Habit
  • 1969 – The Trouble with Girls / ("Elvis: Trable s děvčaty")
Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
[*1*] [*2*] [*3*] [*4*] [*5*] [*6*] [*7*] [*8*] [*9*] [*10*] [*11*] [*12*] [*13*] [*14*] [*15*] [*16*] [*17*] [*18*] [*19*] [*20*] [*21*] [*22*] [*23*] [*24*] [*25*] [*26*] [*27*] [*28*] [*29*] [*30*] [*31*] [*32*] [*33*] [*34*] [*35*] [*36*] [*37*] [*38*] [*39*] [*40*] [*41*] [*42*] [*43*] [*44*] [*45*] [*46*] [*47*] [*48*] [*49*] [*50*]   [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a sedm