Profil Death Rockové Legendy Sex Gang Children

Napsal DekadenteMorfin.bloger.cz (») 16. 3. 2011 v kategorii Hudba., přečteno: 2336×
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a onlinesgc-2008.jpg

Sex Gang Children - Death Rock Anglie

 

Sex Gang Children jsou velmi dobře známým Goth rockovým uskupením a také skupinou brzké Batcave scény. Název Sex Gang Children pochází z novely od Williama S. Burroughse.

 

Kapela vznikla v roce 1981 ve Velké Británii, jmenovitě v Brixtonu. Původní line up tvořili Andy Sex Gang (Kytara, Vokály), Dave Roberts (Bass), Terry McLeay (Kytara) a Rob Stroud (Bubny).

 

Dají se popsat jako dramatická kapela vyžívající se v těžkých basech, bubnování, náhlých změnách nálad. Dá se také říct že jejich zvuk byl předchůdcem temného kabaretu a také byli jedním z dlouhé linie hudebníků s vysokým dramatickým hlasem.

 

1934103

 

Na počátku roku 1982 často pobývali v hotelu Clarendon, nacházejícím se v Hammersmithu kde vznikla jejich první nahrávka. První album které kapela vydala se jmenovalo „Naked“ bylo následováno první z jejich vynilových desek s názvem „the Beasts“. Bohužel o pár dní později si někdo všiml že skupina nemá potřebná povolení aby mohla použít na obalu The Beasts fotografie od Diany Arbus. Nakonec musela být tato alba stažena a obal změněn ale i přesto se tento vynilový počin udržel celý rok vysoko v Britské nezávislé hitparádě.

 

A aby překvapení nebylo dost, Tony James zakládající Sigue Sigue Sputnik, byl skupinou Sex Gang Children tak nadšen, že se s nimi podílel na nahrání a vydání jejich nového singlu "Into the Abyss."

 

 Sex-gang-children

 

V následujícím roce 1983 spatřilo světlo světa nové album „Song and Legend“. Toto album obsahovalo skladbu „Sebastiane“, která se nějakou dobu držela na vysokých místech nezávislých hudebních žebříčků.

 

Samozřejmě se podíleli i na kompilaci tvořené Davem Robertsem s názvem „The Whip“, ale i přes tyto úspěchy velice brzo přišli na to že smlouvy a nahrávací studia většinou nejsou odpovědí na umělcovy modlitby.

 

Když skončila smlouva s nahrávacím studiem Illuminated, začal boj studií o tuto kapelu ale kapela je všechny odmítla. Bohužel od této doby to bylo jen horší a horší.

 

Rob Stroud byl první kdo odešel, prostě se nedostavil na show. Později začal vystupovat v kapele Aemotii Crii. Kapela jej nahradila Stevem Harlem a poté dřívějším bubeníkem Theatre of Hate Nigelem Prestonem. Nakonec v roce 1983 uzavřeli smlouvu na vydání jednoho alba s nezávislým studiem Clay a vyšel nový singl Mauritia Mayer.

 

Preston nakonec ze skupiny odešel zpět k Theatre of Hate aby se spojil v The Cult se svým známým (Billy Duffy ). V Sex Gang Children Prestona nahradil dřívější bubeník The Cult Ray Taylor-Smith.

 

Ray Taylor-Smith musel ze skupiny také odejít, když se při návratu z prvního turné v USA do Londýna přišlo na to, že Ray Taylor-Smith byl na území UK ilegálně a byl deportován zpět domů do Sierry Leone. V tuto dobu opustil skupinu i Roberts.

 

Andi a MacLeay udržovali skupinu funkční a podařilo se jim navrátit k Illuminated kde nahráli svůj další singl s názvem Draconian Dream. Na tomto singlu byl slyšet nový rytmus v podání Cam Cambella a Kevina Matthewse. Vydavatel Simon Boswell zremixoval "Dieche," ze staré nahrávky „Into the Abyss“ a tento remix se stal novým singlem.

 

Bohužel již bylo pozdě na to skupinu zachránit, rozpadla se za několik týdnů. Andi Sexgang schoval veškeré jejich nahrávky a dal se na samostatnou kariéru. Vydával společně se skupinou staré singly a takto šlo dál až. ... 

Do roku 1991 kdy se Sex Gang Children dali znovu dohromady. Po svém znovu seskupení vydali v roce 1992 album „Blind“, 1993 „Medea“. O několik let později se jim podařilo vydat v roce 2001 album "The Wrath Of God" a o rok později "Bastard Art". Poslední album vyšlo v roce 2009 s názvem Salamun Child.

 

Autor: Martin Jecha, DekadenteMorfin

 

 

Aktuální členové:

 

Andi Sex Gang

Kevin Matthews

Adrian Portas

Matthew Saw

 

  

 Dřívější členové:

 

Terry MacLeay

Rob Stroud

Dave Roberts

Steve Harle

 Nigel Preston 

Ray Mondo

Bob Thompson

Cam Campbell

Gerrard Santana

 

  

Diskografie:

 

Naked - 1982 

Song And Legend – 1983 

The Beasts ( Beasts ) – 1983 

Ecstacy and vendetta over New York – 1984 

Re-enter the abyss – 1985 

Nightland – 1986 

The best of hungry years – 1991 

Blind – 1992 

Play with children – 1992 

Dieche – 1993 

Medea – 1993 

Pop up – the rare and unreleased world of sex gang – 1999 

Bastard art – 2002 

Singles collection – 2003 

Fall – 2003

 

Execution & Elegance : The Anthology 1982 - 2002 - 2004

Demonstration - Expanded Deluxe Edition - 2008

 

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Bob "Dekadent" z IP 89.102.173.*** | 18.3.2011 18:15
Velmi povedený profil!


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
[*1*] [*2*] [*3*] [*4*] [*5*] [*6*] [*7*] [*8*] [*9*] [*10*] [*11*] [*12*] [*13*] [*14*] [*15*] [*16*] [*17*] [*18*] [*19*] [*20*] [*21*] [*22*] [*23*] [*24*] [*25*] [*26*] [*27*] [*28*] [*29*] [*30*] [*31*] [*32*] [*33*] [*34*] [*35*] [*36*] [*37*] [*38*] [*39*] [*40*] [*41*] [*42*] [*43*] [*44*] [*45*] [*46*] [*47*] [*48*] [*49*] [*50*]   [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvě a devět